PHOTOS

Nagy János
Mayer Martin
Horváth Misi
Dobos Hajna

PRESS

„SZABADON SZÁRNYALÓ VAD, PAJKOS JÁTÉK”

„Szabadon szárnyaló vad, pajkos játék” – ilyen a magyar Gébert-Ulbert Projekt zenekar amerikai kiadója szerint. Jazz, blues és soul dalok egyvelege: ez a fajta fúziós zene Magyarországon még újdonság. A GÉBERT-ULBERT PROJECT most az Egyesült Államokból visszatérve Budapesten mutatja új, instrumentális albumát pénteken.strong>

A Gébert-Ulbert Project zenekar tagjai hivatásos, fiatal zenészek. Instrumentális zenét játszanak, koncertjeiken kiváló énekes előadókkal együtt adják elő számaikat. A klasszikus alapokat játszó zongoristát, Gébert Attilát és Ulbert Ferenc gitárost játékában Eric Claptontól Joe Passig sokak inspirálták. A tagok a legkülönfélébb zenei műfajokban járatosak, mint a blues, a jazz, a smoothjazz, a fúzió, a pop, a soul és az rnb. Repertoárjuk saját szerzeményekből áll, de játszanak a legkiválóbb blues, jazz és soul előadóktól is igényes feldolgozásokat.

A Healing Hands című album, amelynek bemutatóját február 23-án, pénteken, 20 órától tartják a budapesti Bulinegyed közepén, a Kazinczy utcai Teslában, elképesztő zenei utazásra visz. „Ez egy szabadon szárnyaló, vad, pajkos játék, egy stíluskavalkád – és nem csak az egész albumon, hanem sokszor akár egy-egy számon belül is!” – írta a lemezről a Smoothjazz, amerikai kiadójuk.

A Gébert-Ulbert Project számos jazz-blues fesztiválon, klubokban, bárokban, koncerttermekben játszott már Európa-szerte. Befutottak az Egyesült Államokban, a zenekar most a hazai zenei élet egyik különleges színfoltja.

Most megjelent, Healing Hands című lemezük egyedülálló: ez ugyanis egy élő koncertfelvétel, amely épít ugyan a zenekar debutáló Happy Pills című stúdióalbumára, de sokkal tovább merészkedik annál.

Noha jazzről van szó, a kivételes érzékenységgel előadott számokban a pop, a rock, a blues elemeit is felfedezheti, aki meghallgatja az új lemez dalait – lemezen, vagy a lemezbemutató koncerten.

A zenekar 2016-ban különdíjat kapott a „The 32nd Mid-Atlantic Song Contest of Washington” amerikai dalszerző versenyen, sőt, ugyanebben az évben a „Hollywood Songwriting Contest” és az „ASA American Songwriting Contest” dalszerző versenyen „Official Finalist” díjat vehettek át Find My Way című szerzeményükkel.

BUDAPESTI KONCERT HELYSZÍNE, IDŐPONTJA:
TESLA, Budapest, Kazinczy u.21., 2018. február 23. 20:00

TAGOK:

Gébert Attila

Zeneszerző, jazz-zongoraművész, magántanár. Együtt zenélt már Török Ádámmal, Felkai Miklóssal, Fekete Jenővel vagy Mezőfi Istvánnal. 2011-ben megalapította a Gébert-Ulbert Project zenekart Ulbert Ferenc gitárossal. 2016-ban és 2017-ben két nagylemeze is megjelent az Amerikai Egyesült Államokban, a Smoothjazz-nél.

Ulbert Ferenc

Zenész, zeneszerző, gitárművész. Zenei pályája a blues-jazz műfaj szeretetére épülve indult el, tanára, Ruff Ferenc mindig a szabad zenélésre biztatta. Fekete Jenő és Szabó Tamás rendszeres partnere fellépéseken. Első és második nagylemeze is az Amerikai Egyesült Államokban jelent meg, a legelismertebb jazz szervezet, a Smoothjazz gondozásában és több saját szerzeménye is díjat hozott szintén tengerentúlról.

Takács Bálint

Zenész, tanár, zeneszerző. A dobolással 12 éves kora óta foglalkozik. Magántanárai Karol Danis és Lau János voltak. Középiskolai tanulmányait a pozsonyi konzervatóriumban folytatta, klasszikus ütős szakon érettségizett. Később többek között Fekete-Kovács Kornéltól Cseke Gábortól, Esze Jenőtől, és Tóth János Rudolftól tanult, zenészként megfordult számos formációban.

Eged Márton

Basszusgitáros, zeneiskolai tanár. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, a legnevesebb zenei fesztiválokon és klubokban koncertezett már több állandó és alkalmi formációval.

Szász Ágnes

Énekes, zeneszerző, Budapesten tanul jazzének szakon olyan kiváló tanáraitól, mint Winand Gábor, Ávéd János, Nagy János. Erdélyből, Négyfaluból indult pályafutása, stílusát a pop, jazz, blues, soul és rnb elemek fűszerezik, illetve – ahogy mondani szokták róla: „épp ahogy az adott pillanatban érzi”.

ORSZÁG- ÉS ZENEI HATÁROK NÉLKÜLI DZSESSZMUZSIKA – BEMUTATKOZIK A GÉBERT-ULBERT PROJECT

A Gébert Attila zongorista és Ulbert Ferenc gitáros nevével fémjelzett projekt idén már hetedik születésnapját ünnepli, és ez idő alatt több tengerentúli rangos elismerés bezsebelése mellett két nagylemezzel is megörvendeztette az igényes muzsikát kedvelőket. A blues-os elemekkel és soul-os felhangokkal megszínezett fúziós dzsesszt alapvetően instrumentális formában – de koncerteken kiváló énekes előadókkal is kiegészülve – elővezető, már komoly nemzetközi sikereket felmutató formáció a nemrég megjelent Healing Hands című albumának magyarországi élő bemutatójára készül február 23-án. Ennek apropóján nyújtjuk át a – túlnyomó részt saját szerzeményekből álló repertoárral fellépő – csapat alaposan kibővített névjegyét, amelynek összeállításában a két alapító, zeneszerző segített.

A zenekar Wild Butterfly című dala 2016-ban különdíjat kapott a „The 32nd Mid-Atlantic Song Contest of Washington” nemzetközi dalszerző versenyen. A díjat a januárban megtartott gálán Washingtonban vették át. Ugyanebben az évben a „Hollywood Songwriting Contest” és az „ASA American Songwriting Contest” dalszerző versenyen „Official Finalist” díjat nyertek a Find My Way című szerzeményükkel.

- A honlapotokon igényes külsőbe burkolva minden fontos információ elérhető mind rólatok, mind a csapatról. Mivel ezek bárki számára hozzáférhetőek, ezért nem egy rövid bemutatkozást kérnék tőletek elsőként, hanem inkább a felől érdeklődnék, hogy hogyan találtatok egymásra, illetve milyen szempontok alapján választottátok ki a társaitokat?

- Kettőnket az improvizációs zene iránti lelkesedés, az élőzenés kihívások szeretete, és az „egyveleg-zenék” iránti rajongás hozott össze több mint tíz évvel ezelőtt. Mindketten több formációval is zenéltünk együtt az évek alatt, és közösen álmodtuk meg az instrumentális alapokra építkező zenekart. A dobos és basszusgitáros kiválasztásánál már egyértelmű szempont volt, hogy – a színvonalas előadás mellett – zenélés közben tudjuk és szeressük egymást váratlan helyzetbe hozni, így az improvizációs zenekari együttműködést folyamatosan fejleszteni, koncerteken élőben az egekbe emelni.

- Sokat kellett egymáshoz idomulnotok vagy egyből megvolt a közös hullámhossz, hang?

- A közös hullámhossz alapja a kompromisszumok nélküli zenélés. Ez az a műfaj, stílus, amit szeretünk játszani, ez jön szívből minden egyes fellépésen, és a saját kedvünkre való játék inspirálja a tagokat újabb és újabb szerzemények komponálására. Ez a négyes egy nagyon jó felállás: az egymásra figyelés, tisztelet, zene és zenélés iránti alázat tesz minket csapattá.

- A dalok komponálásakor mi ad ihletet a számotokra?

Az ihlet a mindennapokból fakad, van amikor nem jön új ötlet napokig, máskor pedig kiömlik magától egy új kompozíció. Egy dolog biztos, hogy erőltetni nem lehet a zeneszerzést, akkor jó, ha magától kívánkozik ki a darab.

- Több nemzetközi díjjal is büszkélkedhettek. Ezek az elismerések mennyiben segítik a munkátokat, az előrehaladásotokat?

- Természetesen nem a díjakért zenélünk, de mindenképpen nagy öröm számunkra, hogy az általunk képviselt zenevilág hazájából, Amerikából zsebelhettünk be komoly elismeréseket. Itthon ez a műfaj kevésbé ismert és kedvelt, de egyre több olyan visszajelzést kapunk, hogy vannak Magyarországon is erre éhes fülek.

- Jó néhány rólatok szóló anyagban az olvasható, hogy a Smoothjazz.comfoglalkozik veletek. Ez konkrétan mit jelent?

- A Smoothjazz.com-mal az első lemezünk megjelenése óta folyamatosan kapcsolatban vagyunk. Ez egy olyan kiadó, amely összefogja Amerika szinten a smooth jazz besoroláshoz tartozó olyan zenekarokat, amelyek az általuk felállított rostán/szűrőn átmennek. Felkarolják és segítik az igényes, értékes zenéket, eljuttatják az ottani rádióknak, promózzák az albumok elterjedését, és akár turnét is szervezhetnek egy-egy előadónak.

- Ha kizárólag a magyarországi érdeklődésre, lehetőségekre koncentrálunk, mennyire vagytok kapósak a honi médiában?

- Ahhoz képest, hogy Magyarországon az instrumentális (hangszeres, tehát énekes nélküli) zene egyelőre fokozottan népszerű, az új albumunk fogadtatása mégis rendkívül pozitív volt. Kedvező visszajelzéseket kaptunk hazai, dzsesszel foglalkozó médiumoktól, néhány újságcikk is megjelent rólunk különböző kultúra rovatokban, és egyes tévé műsorok is foglalkoznak azzal az újdonsággal, amelyet a zenénk megjelenése nyújt. Hírnek számít minden, ami nem hétköznapi muzsika, és szerencsére a mi zenénk ebbe a – jó értelemben vett – kategóriába tartozik.

- Eddig két lemezanyagotok jelent meg. Ezek milyen fogadtatásra találtak a közönség körében?

- Az említett itthoni újdonság-érzet miatt, egyelőre „csak” Amerikában nagy siker az előző, Happy Pills, és a mostani Healing Hands című albumunk is. Ez azt jelenti, hogy számos amerikai rádió rotációba tette több dalunkat is, és a hallgatottsági adatokat tekintve is szép eredményeket értünk el. Ezen kívül Európából is érkeznek a jó hírek: legutóbb Belgiumból kaptunk pozitív visszajelzést szintén rádiós játszási adatok alapján, és több tárgyalást folytatunk egyéb külföldi megjelenés kapcsán is.

- Szerintem sokakat érdekelhet – gyűjtőként engem is – hogy fizikai hanghordozóként meg lehet-e vásárolni ezeket, főképp, hogy a lemezbemutató koncertetek eseményoldalán az olvasható, hogy a CD-k ott kaphatók lesznek.

- Átmeneti készlethiány lépett fel, de a koncerten és azt követően már újra meg lehet majd vásárolni az albumainkat. Fontos megemlíteni, hogy a legutóbbi lemezünk „live” felvétel, az adatrögzítés közös zenekari feljátszás közben történt.

- Nekem nagyon szimpatikus, hogy precíz és alaposan megtervezett, ami veletek kapcsolatos, legyen az a sajtóanyag, a lemezborítók, az internetes megjelenés, a médiával való kapcsolattartás, stb. Mennyi időt foglalkoztok a projekt háttérmunkáival a mindennapokban? Van-e ehhez külsős segítségetek?

- Köszönjük a menedzserünk nevében, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy lehetőleg csak a zenéléssel tudjunk foglalkozni. Minden zenész tudja, hogy mennyi munka zajlik a háttérben, és nagy megkönnyebbülés az, amikor mindenki azzal foglalkozhat, ami valójában a dolga, „feladata”, konkrét és átvitt értelemben egyaránt. A megjelenéseinkkel is igyekszünk azt a stílust követni, amely a zenénket jellemzi – szeretnénk, ha az egész összkép harmonikus lenne.

Február 23-án kerül sor a fővárosi lemezbemutatóra. Teljesen elhangzik majd a Healing Hands album ezen az estén? Valamint, mivel készültök még?

- A Teslában elhangzik majd a teljes Healing Hands lemez, illetve egyéb különlegességgel is készülünk. Néhány dal erejéig kiegészülünk énekes előadókkal is, hiszen nagyon szeretjük a vokális szerzeményeket, valamint egyéb újdonságokra is lehet számítani, de ez maradjon meglepetés a koncertig.

Várható-e 2018-ban is egy új anyag tőletek, vagy idén a turnézásra fókuszáltok?

- Jelenleg tárgyalásokat folytatunk külföldi turnékkal kapcsolatban, és az itthoni lemezbemutatót követően több budapesti fellépést is tervezünk. A tengerentúlról is biztató egyeztetéseink vannak, de nagyon szeretnénk a hazai közönséggel is megszerettetni ezt a világot.

SMOOTH ARTIST INTERVIEWS - GÉBERT-ULBERT PROJECT

How did this new album and overall concept for it come about, and what are your ultimate goals with it?

Our new album is a fusion of jazz-blues-r’n’r and other styles what influenced the members of the orchestra. The ultimate goal is to make a solid fusion-revolution, and give a connecting-bridge for everyone, who loves more possibilities in the music fulfillment. We don’t make compromise and try to break away from the commercial trends, finally we give what we got.

What do you find to be the most challenging aspect of recording a new album?

The recording of Healing Hands album was full LIVE recording. It is always challenging to make a live record, but also not comparable with a usual studio work, it taste different and a lot of time got more energy. Because the style of the songs is difficult to categorize, it is a gorgeous task to find the perfect orchestration and sound, what we really want to reach. As generally a cd recording, it was also an experimentation to grounded our next step.

Who are some of your current favorite artists, Smooth Jazz or otherwise?

My favorite artist is a Hungarian ensemble called: Jenő Fekete and the Muddy Shoes they play a bluesy soulfull music, and we have full respect to many artists from different genres like: Julian Lage, Morgan James, Kaleo, Brian Culbertson, Snurky Puppy, Victor Bailey, California Honeydrops, and more.

At what point in your life did you make the decision to become a professional musician and actually record your own albums?

I think it is not a decision sometime the people just realize that the life what he lives is heading to deal more and more with playing music. Ten years before we decided to make our first album. We recorded mixed and mastered the cd so that was a perfect possibility to learn about, how to make and release an album. Over the years we had many shows, radio and tv recordings, also released 2 albums and here we are now.

Outside of your musical career, what else in your life gets you excited and fulfilled?

Next to the music, as a ,,Rural Developer” I’m working on cultural projects. My goal is import cultural activities in natural atmosphere at the country side and spread it to the wildest audience. Create an oasis where the people can find quiet, culture, education and pleasure.

What are you most proud of at this point in your life and career?

I’m proud of my family and friends, and proud to know them. The biggest thing in music at this point is our new album, "Healing Hands" this is our purest material so far.

HAZAI LEMEZBEMUTATÓ KONCERT ELŐTT A MÁR KÜLFÖLDÖN IS NEVES GÉBERT-ULBERT PROJECT

Aki nem ismerné a zenekart, a Gébert-Ulbert Projekt 2011-ben alakult komoly zenei tehetséggel rendelkező együttes, amely főként blues, jazz és soul műfajokban mozog. Talán nem is lehetne nagyobb bizonyíték arra, hogy előadásuk lebilincselő élményt nyújt, hogy bizony az amerikai közönséget (is) meghódították. A zenekar tagjai megtiszteltek bennünket egy rövid interjúval, amelynek fókuszában természetesen a februárban esedékes lemezbemutató áll, de többek között az is kiderül, mi is a sikerük kulcsa.

Egy lemez összeállítása kemény, összeszedett és kitartó munkát igényel, hiszen hiába beszélünk profi zenészekről, általánosan igaz, hogy a tagok saját személyiségüket viszik bele a zenébe. Összhang hiányában nehéz lenne az előre jutás – akár évekig is húzódhat egy lemez összeállítás – a Gébert-Ulbert Projekt esetében szó sincs erről:

„A lemezbemutató koncert időpontját nagyban meghatározták az amerikai Smoothjazz.com kiadó által szervezett intézkedések. Tavaly nyár óta folyamatosan kerestek bennünket az új lemez kiadásával kapcsolatban, az itthoni csapattal viszont csak decemberre sikerült összerakni az albumot. Több, külföldi turnéra készülünk tavasztól, ezért mindenképpen itthon, Budapesten szerettük volna megtartani a fellépés-sorozat első állomását. A lemezbemutató koncertre az előkészületek októberben indultak el.”

Bizonyára izgalmas időszak ez számotokra, mekkora közönségre számítotok?

„Nehéz megmondani, hogy pontosan hányan jönnek el, de reményeink szerint teltházas koncertet adunk. A helyszínen is lesz lehetőség jegyet vásárolni, de már megkezdődtek az online értékesítések – ha valaki mindenképpen biztosra akar menni, akkor természetesen a weboldalon keresztüli vásárlást ajánljuk.”

Ami a szívükben az a zenéikben! Bölcs az a mondás, hogy csak akkor lehet igazán jót alkotni, ha annak minden percét élvezi az ember. Megannyi neves díj után, érthető módon a zenekar tagjai arra a legbüszkébbek, hogy a dalokat „egy az egyben” befogadta a közönség.

„Kompromisszum nélkül alkothatunk és ennek következtében valósíthatjuk meg zenei elképzeléseinket. Nagyon örülünk annak, hogy nem kell alkalmazkodnunk bizonyos populáris igényekhez. Aki ilyen zenét játszik az misszióként tekint arra, amit csinál és bízunk abban, hogy sok ember füle nyitott lesz az újdonságokra, az eddigi tapasztalataink pozitívak.”

Aki kedvet kapott hozzá, a külföldi koncerteken túl itthon is rendszeresen mutatják meg tehetségüket!

„Mindenekelőtt a budapesti, február 23-án megrendezendő lemezbemutató koncertünkre összpontosítunk. Külföldi fellépéseink jelenleg szervezés alatt állnak, tavasszal és nyáron készülünk néhány európai, és tengerentúli helyszínre is. Klub szinten havi egy budapesti koncert mellett rendszerint vidéki helyszíneken játszunk.”

Talán, amire minden zene iránt érdeklődő Olvasónk kíváncsi, hogy mégis mennyi energia befektetés árán lehet ilyen magasra jutni?

„A zenekar tagjai hivatásos zenészek, akiknek mindennapjaik zenével telnek. A repertoár nagy részét saját dalok alkotják, saját szerzemények esetén különösen nagy felelősséget érez a zenekar a tökéletes előadásmód kivitelezésére. Sokszor éveken keresztül formálunk egy zeneszámot, mindig csiszolunk rajta. A művészi munka mellett a menedzsment szerepe is egyre nagyobb hangsúlyt kap, ami manapság már elengedhetetlen része egy komolyabb produkciónak.”

Ez így igaz – hiszen amiről nem tudnak, az sajnos olyan, mintha nem is lenne! Számtalanszor kell teljesíteni, bizonyítani ahhoz, hogy a hírnév szárnyra kapjon és a koncert helyszínt biztosítók bizalommal keressék az adott zenekart. Itthon ez borzasztóan nehéz, de kétségtelenül jó irányba haladtok – mi a helyzet külföldön? Mire alapozzátok a sikert, milyen kihívásokkal néztek szembe?

„Személyes tapasztalatunk az, hogy jól zenélni kevés – ennél fontosabb, hogy láttassuk, hirdessük, eljuttassuk mindezt az emberekhez. Jelenleg fordított arányú az érdeklődés: külföldről minket keresnek meg, itthon mi keresgélünk lehetőségeket.

Sok akadály hárul elénk, és néha nehéz messzebbről szemlélni a zenekar fejlődését, alakulását – azonban utólag mindig kiderül, mi miért történt, és a nehézségek inkább segítik azt, hogy tudjuk, melyik az az irány, amely felé haladva sikeresek lehetünk.

Rövid távú célunk az amerikai turné lebonyolítása és a ,,Healing Hands” c. albumunk kampányának hatékony véghezvitele, hogy a zenénk minél több emberhez eljusson. Hiszünk a zene erejében, tudjuk azonban, hogy zenénk elsősorban külföldön népszerű. Fő célunk az értéket képviselő zene eljuttatása az emberekhez.”

Mindig is ezzel szerettetek volna foglalkozni? Létezik olyan, hogy valaki “túl későn” vág bele a zenélésbe?

„Sosincs késő! A zenélésre mindig, mindenkit biztatunk – mint ahogyan velünk is tették ezt annak idején a szüleink, illetve környezetünk. Zenekarunk tagjainál más és más történetek vannak a zenélés kezdeteiről, de ami közös, hogy mindannyian fiatalon tapasztalhattuk/tapasztaljuk a zenész élet szépségeit-nehézségeit.”

AZ AMERIKÁT MEGHÓDíTÓ EGYÜTTES

Február 23-án Budapesten a Teslában tart hazai lemezbemutató koncertet a Gébert-Ulbert Project. A Healing Hands című új lemezük kiváló nemzetközi fogadtatásban részesült, ezáltal több amerikai rádió is játssza az új album dalait.

A zenekart 2011-ben, sok éves együttzenélést követően alapította meg Gébert Attila zongorista és Ulbert Ferenc gitáros. Az együttes tagjai hivatásos, fiatal zenészek, akik tehetségüket az együttes munkássága mellett, számos videó klip és lemezfelvétel keretein belül, elismert hazai és külföldi művészek munkáiban is bizonyították. A formáció alapvetően instrumentális zenét játszik, de koncertenként kiegészül kiváló énekes előadókkal, így még színesebb műsort hoz a színpadra. A zenei nyitottságukat a tagok a legkülönfélébb műfajokban való jártaságukkal fűszerezik.

A együttes 2016-ban különdíjra tett szert a Wild Butterfly című dallal a „The 32nd Mid-Atlantic Song Contest of Washington” nemzetközi dalszerző versenyén. Elismerésben részesültek továbbá a „Hollywood Songwriting Contest” és az “ASA American Songwriting Contest” megmérettetésén is.

Gébert Attila zongorista, Ulbert Ferenc gitáros, Eged Márton basszusgitáros és Takács Bálint dobos által a magyar közönség is megismerheti azt a fúziós-instrumentális zenei világot, melyben a jazz-blues-soul keveredése egyedülálló a hazai műfajok között.

NEW RELEASES: GÉBERT-ULBERT PROJECT – HEALING HANDS; NEW FACES – STRAIGHT FORWARD; HUW – MUSIC FROM THE MULTIUNIVERSE GÉBERT-ULBERT PROJECT – HEALING HANDS

Growing up in Hungary, classically trained pianist Attila Gebert and guitarist Ferenc Ulbert were inspired by everyone from Eric Clapton to Joe Pass. In leading their four-piece ensemble the Gebert-Ulbert Project, they draw upon those influences and other adventurous retro-vibes like prog-rock and classic jazz fusion. HEALING HANDS, a live performance follow-up to their studio debut Happy Pills, is a high energy, freewheeling romp all over the stylistic map – sometimes within the same song! They bring elements of pop, rock, blues, and trippy synthesized music. Ulbert’s guitar dynamic ranges from dreamy jazz to Americana-oriented rock/blues, while vocalists Andras Ferency and Agnes Szasz add beautiful, subtle touches of soul. HEALING HANDS… an uplifting remedy to enriching your playlist. ~ smoothjazz.com

KONCERTAJÁNLÓ: LEMEZBEMUTATÓ A GÉBERT-ULBERT PROJECTTŐL

Február 23-án a budapesti Teslában tart hazai lemezbemutató koncertet a Gébert-Ulbert Project. A közelmúltban megjelent Healing Hands című album nagyon jó nemzetközi fogadtatásban részesült, számos amerikai rádió műsorában megtalálhatók a lemez dalai.

A Gébert-Ulbert Project 2011-ben alakult, hivatásos, fiatal zenészekből, akik az ország legjobb muzsikusaitól, az ország legjobb iskoláiban tanultak. A formáció alapvetően instrumentális zenét játszik, de koncertenként kiegészül nagyszerű énekes előadókkal. Repertoárjuk túlnyomó részt saját szerzeményekből áll, de helyet kapnak benne a legkiválóbb blues, jazz és soul zenék feldolgozásai is. Az elmúlt években számos jazz és blues fesztiválon, klubban és koncertteremben megfordultak Európa szerte. Az együttes 2016-ban különdíjat kapott a Wild Butterfly című dalukkal a The 32nd Mid-Atlantic Song Contest of Washington nemzetközi dalszerző versenyen. Ugyanebben az évben a Hollywood Songwriting Contest és az ASA American Songwriting Contest dalszerző versenyen Official Finalist díjat nyertek a Find My Way című szerzeményükkel. Mindkét dal hallható a zenekar bemutatkozó, Happy Pillscímet viselő albumán, ami 2016 februárjában jelent meg. Második lemezük, a Healing Hands tavaly decemberben került piacra. Az ismét az amerikai Smoothjazz.com által megjelentetett kiadvány pozitív fogadtatásban részesült, több amerikai rádió játssza az album dalait. A hazai lemezbemutató koncertre február 23-án a fővárosi Teslában kerül sor.

KOMOLY AMERIKAI ELISMERÉSRE ESÉLYES A MAGYAR GÉBERT-ULBERT PROJECT LEMEZE

Február 23-án a Teslában tart hazai lemezbemutató koncertet a Gébert-Ulbert Project. A most megjelent Healing Hands című lemez kiváló nemzetközi fogadtatásban részesült, több amerikai rádió játssza az új album dalait.

Az év instrumentális albuma díjra is esélyes Gébert-Ulbert Project dalait számos amerikai rádió játssza, aSmoothjazz kiadó által támogatott világsztárok dalai mellett.

A nemzetközi díjakkal büszkélkedő Gébert-Ulbert Project (Gébert Attila – zongora, Ulbert Ferenc – gitár, Takács Bálint – dob, Eged Márton – basszusgitár) már eddig is számos hazai és tengerentúli elismerésben részesült.

A Smoothjazz.com – korábbi lemezükhöz hasonlóan – újra őket választotta, hogy kiadóként álljon a csapat mellé.

A csapat hivatásos zenész tagjai saját számokból építkező repertoárjukkal a hazai zenei paletta műfajokon átívelő oldalát képviselik.

A hazai közönség a február 23-án megtartandó, budapesti lemezbemutató koncerten, a Teslában találkozhat az Egyesült Államokat már meghódító zenekarral. Megismerhetik azt a fúziós-instrumentális zenei világot, melyben a jazz-blues-soul keveredése egyedülálló a hazai műfajok között.

ELKÉSZÜLT ÉS AMERIKAI „TURNÉRA” INDULT A GÉBERT-ULBERT PROJECT HEALING HANDS CÍMŰ LEMEZE.

A cél persze az – mint a Paks-Gyapán élő Ulbert Ferenc mondta –, hogy az együttes felkéréseket kapjon Amerikában. Az esély megvan rá, hiszen a smoothjazz.com vállalta a korong gondozását, bemutatását akárcsak az előző, Happy pills című album esetében.

Műfaji kavalkád, zenei utazás, libabőr, örömkönnyek, flow érzés – így jellemezte Ulbert Ferenc a lemezt, amelynek stúdiómunkáit, felvételét, keverését is maguk végezték. – Ez az első olyan lemezünk, ami majdnem teljesen instrumentális. A hétből egy bónusz track van, amelyiken Szász Ági énekel – mondta a zenekar frontembere. Igaz, régebb óta játszanak instrumentális zenét, mint arról a közönség tud, de éppen Ulbert Ferenc volt az, aki úgy gondolta, ezzel nem lépnek a közönség elé, mert leszűkíti a koncertre látogatók és felkérések számát. A tapasztalat viszont ezt megcáfolta, a kizárólag hangszeres számok ugyanolyan kedveltek, mint a többi. Ugyan elsősorban nem itthon, mert ennek a műfajnak nem igazán Magyarországon van piaca, hanem a tengerentúlon, amit igazol a korábbi album letöltési statisztikája is.

A zenekar frontembere azt mondta, hogy a kiadó által gondozott lemezek fele viszont instrumentális. A smoothjazz.com öt hónapos kampányt épít az Gébert-Ulbert Project Healing Hands című albumára. Ennek során interjúk, cikkek jelennek meg, eljuttatják a lemezt az amerikai – majd európai – rádiókhoz, szerepeltetik az együttest a zenekari portfóliójukban és fesztiválokra ajánlják ki. Annak ellenére, hogy a piac és a cél Amerika, a hazai közönségnek is lesz alkalma élőben is megismerni az új lemezt. A bemutatókon¬certet Budapesten, a Teslában tartják február 23-án. Ahogy Ulbert Ferenc mondta, e zenei utazás során több énekes előadó közreműködésével repítenek majd minden résztvevőt egy fúziós-instrumentális világba.

NAGY SIKER AMERIKÁBAN A MAGYAR GÉBERT-ULBERT PROJECT LEMEZE

Az év instrumentális albuma díjra is esélyes Gébert-Ulbert Project dalait számos amerikai rádió játssza.

Február 23-án a Teslában tart hazai lemezbemutató koncertet a Gébert-Ulbert Project. A most megjelent Healing Hands című lemez nagyon jó nemzetközi fogadtatásban részesült, több amerikai rádió játssza az új album dalait.

A nemzetközi díjakkal büszkélkedő Gébert-Ulbert Project már eddig is számos hazai és tengerentúli elismerésben részesült. A Smoothjazz.com – korábbi lemezükhöz hasonlóan - újra őket választotta, hogy kiadóként álljon a csapat mellé.

Az év instrumentális albuma díjra is esélyes Gébert-Ulbert Project dalait számos amerikai rádió játssza, a Smoothjazz kiadó által támogatott világsztárok dalai mellett.

A csapat hivatásos zenész tagjai saját számokból építkező repertoárjukkal a hazai zenei paletta műfajokon átívelő oldalát képviselik.

A hazai közönség a február 23-án megtartandó, budapesti lemezbemutató koncerten, a Teslában találkozhat az USÁ-t már meghódító zenekarral. Megismerhetik azt a fúziós-instrumentális zenei világot, melyben a jazz-blues-soul keveredése egyedülálló a hazai műfajok között.

Legfontosabb díjaik:

  • „Hollywood Songwriting Contest" – Official finalist (2015)
  • „ASA American Songwriting Contest"- Official finalist (2016)
  • „The 32nd Mid-Atlantic Song Contest of Washington" – Honorable mention award (2016)

Lemezeik:

  • Happy Pills (2016)
  • Healing Hands (2018)

AMERIKAI KIADÓ GONDOZÁSÁBAN JELENT MEG A GÉBERT-ULBERT PROJECT ÚJ LEMEZE

Műfaji kavalkád, zenei utazás, libabőr, örömkönnyek, flow érzés – ezt ígéri a Gébert-Ulbert Project, amelynek Healing Hands című lemeze az amerikai smoothjazz.com kezelésében jelent meg január 15-én, hétfőn.

Az együttesnek már ez a második korongja, ami az amerikai kiadó gondozásában lát napvilágot, ugyancsak ők promótálták korábban a Happy pills albumot. A mostanin hét felvétel hallható, ebből hat instrumentális, a hetedik – ahogy Ulbert Ferenc jellemezte – soulos, R&B-s, vokálos.

A zenekart a Gyapán élő Ulbert Ferenc, az együttes gitárosa mellett Gébert Attila (zongora), Takács Bálint (dob) és Eged Márton (basszusgitár) alkotja. A lemezen közreműködik Szász Ágnes és Kresz Szandra, akikhez a februári, magyarországi lemezbemutató koncerten Ferenczy András is csatlakozik.

A lemez teljes mértékben saját munka eredménye, azaz a felvételeket és a keverést is Ulbert Ferencék végezték. Ennek kapcsán azt mondta, így olyan produkció születhet, ami a legteljesebb mértékben az ő ízlésüket, elképzelésüket tükrözi, azaz nem viseli magán más „keze nyomát”, stílusát.

A lemezkiadás egyébként is sokat változott az elmúlt években, amihez az Gébert-Ulbert Project is alkalmazkodik, azaz fizikai valójában csak néhány példányt készítenek, amelyeket elsősorban rádiókhoz juttatnak el, illetve gyűjtőknek küldenek megrendelésre. A lemez anyagát az interneten érhetik el a rajongók.

– Ez az első olyan lemezünk, ami majdnem teljesen instrumentális. A hétből egy bónusz track van, amelyiken Szász Ági énekel – mondta a zenekar frontembere. Elárulta, hogy régebb óta játszanak instrumentális zenét, mint arról a közönség tud. Azért gondolták, hogy ezzel nem lépnek a közönség elé, mert leszűkíti a koncertre látogatók és felkérések számát. A tapasztalat viszont ezt megcáfolta, a kizárólag hangszeres számok ugyanolyan kedveltek, mint a többi.

Ezzel együtt ennek a műfajnak elsősorban nem Európában, főként nem Magyarországon van igazán piaca. A korábbi album letöltési statisztikája is azt igazolja, hogy valódi hazája Amerika, ahol remélhetőleg sikerül „tető alá hozni” egy turnét is annak eredményeként, hogy a kiadó öt hónapos kampányt épít az Gébert-Ulbert Project Healing Hands című albumára.

A kampány során interjúk, cikkek jelennek meg, a smoothjazz.com eljuttatja a lemezt az amerikai – majd európai – rádiókhoz, szerepelteti az együttest a zenekari portfóliójába, fesztiválokra ajánlja ki, amelytől természetesen meghívásokat remélhetnek.

Habár a cél Amerika, itthon – jelesül Budapesten – is tartanak lemezbemutató koncertet. Ennek keretében Magyarországon először hangzanak majd el élőben a zenekar legújabb instrumentális szerzeményei. A zenei utazás során több énekes előadó közreműködésével repítenek majd minden résztvevőt egy fúziós-instrumentális világba – ígérte Ulbert Ferenc. A koncert időpontja február 23-a, helyszíne a Tesla.

A GÉBERT–ULBERT PROJECT ÉS PÁKAI PETRA SIKERE

Kicsit megkésve, de örömmel adunk hírt arról, hogy a Hollywood Songwriting Contest zeneszerzőverseny ,,Unsigned” kategóriájában a Gébert–Ulbert Project és Pákai Petra közös dala, a Find my way első díjat nyert.

A Gébert Attila és Albert Ferenc által alapított zenekar évek óta dolgozik együtt Pákai Petrával, számos saját szerzemény fémjelzi munkájukat. A többéves közös munka úgy tűnik, kezd beérni: rövid időn belül két díjat is elhoztak az USA-ból. 2016 januárjában a The 32nd Mid-Atlantic Song Contest of Washington nemzetközi dalszerző versenyen a Wild Butterfly című dalukkal különdíjat nyertek, most pedig a Hollywood Songwriting Contest zeneszerzőversenyen díjazták a Find My Way című szerzeményt. Ez – mint Ulbert Ferenc – elmondta, több éve született, az eredetijét Hesz Ádámmal írta, s azóta többször is átdolgozták.

A Los Angeles-i Hollywoodban megrendezett zeneszerzőversenyre a világ minden részéről érkeztek szerzemények, a magyar szerzők által megnyert kategóriában több mint ezer nevezést regisztráltak.

Attila, Petra és Ferenc szerteágazó munkát végez, a hazai zenei élet több területén ismerősen cseng a nevük a magyar népzenétől a jazz-en át a modernebb elektropop-ig. Számos videóklip és lemezfelvétel során elismert hazai és külföldi művészekkel alkottak, dolgoztak együtt, sajátbevallásuk szerint azonban jelenleg a Gébert-Ulbert Project és a Patché zenekar jelenti számukra a legtöbbet.

DÍJAT HOZTAK HOLLYWOODBÓL

Hollywoodi zeneszerzőversenyen nyert első díjat a Gébert–Ulbert Project és Pákai Petra közös dala. A Find My Way című szerzemény a Hollywood Songwriting Contest zeneszerzőverseny zsűrijének tetszését nyerte el.

A zenekart 2011-ben, sokéves együttzenélést követően alapította meg Gébert Attila zongorista és Ulbert Ferenc gitáros. A formáció alapvetően instrumentális zenét játszik, de koncerteken kiegészül kiváló énekes előadókkal, így még színesebb műsort hoz a színpadra. Az elmúlt években számos jazz, blues fesztiválon, klubban és koncertteremben megfordultak Európa-szerte. A Gébert–Ulbert Project zenei nyitottságát a tagok legkülönfélébb műfajokban való jártassága fűszerezi. Repertoárjukban, ami túlnyomó részt saját szerzeményekből áll, helyet kaptak a legkiválóbb blues – jazz és soul zenék igényes feldolgozásai is.

A hazai szerzők – köztük a paks-gyapai Ulbert Ferenc – alkotása az Unsigned kategóriájában kapta meg az első díjnak számító official finalists címet.

A Gébert Attila és Ulbert Ferenc által alapított zenekar évek óta dolgozik együtt Pákai Petrával, számos saját szerzemény fémjelzi munkájukat. A többéves közös munka úgy tűnik, kezd beérni: rövid időn belül két díjat is elhoztak az USA-ból. Idén januárban a The 32nd Mid-Atlantic Song Contest of Washington nemzetközi dalszerző versenyen a Wild Butterfly című dalukkal különdíjat nyertek, most pedig a Hollywood Songwriting Contest zeneszerzőversenyen díjazták a Find My Way című szerzeményt. Ez – mint Ulbert Ferenc – elmondta, több éve született, az eredetijét Hesz Ádámmal írta, s azóta többször is átdolgozták. A Los Angeles-i Hollywoodban megrendezett zeneszerzőversenyre a világ minden részéről érkeztek szerzemények, abban a kategóriában, ahol a magyar szerzők diadalmaskodtak, több mint ezer nevezést regisztráltak.

A hazai zenei életben 2011-ben megjelent Gébert-Ulbert Project 2015-ben megnyerte a zenekarok számára hirdetett seregszemlét, a XX. Peronmusic országos tehetségkutató versenyt.

Attila, Petra és Ferenc szerteágazó munkát végez, a hazai zenei élet több területén ismerősen cseng a nevük a magyar népzenétől a jazz-en át a modernebb elektropop-ig. Számos videóklip és lemezfelvétel során elismert hazai és külföldi művészekkel alkottak, dolgoztak együtt, saját bevallásuk szerint azonban jelenleg a Gébert-Ulbert Project és a Patché zenekar jelenti számukra a legtöbbet.