Rólunk

A 2011-ben alakult zenekar 2016-ban különdíjat kapott a „The 32nd Mid-Atlantic Song Contest of Washington” amerikai dalszerző versenyen. A nemzetközi elismerést a januárban megtartott gálán Washingtonban vették át. Ugyanebben az évben a “Hollywood Songwriting Contest” és az “ASA American Songwriting Contest” dalszerző versenyen “Official Finalist” díjat nyertek a Find My Way című szerzeményükkel.

A GUP zenekar tagjai hivatásos, fiatal zenészek, akik tehetségüket az együttes munkássága mellett, számos videó klip és lemezfelvétel keretein belül, elismert hazai és külföldi művészek munkáiban is bizonyították. A formáció alapvetően instrumentális zenét játszik, de koncertenként kiegészül kiváló énekes előadókkal. A Gébert-Ulbert Project számos Jazz-Blues fesztiválon, klubban, bárban és koncertteremben megfordult Európa szerte, és a hazai zenei élet egyik meghatározó színfoltjává vált. Az együttes zenei nyitottságát a tagok legkülönfélébb műfajokban való jártassága fűszerezi: blues, jazz, smoothjazz, fuzió, pop, soul és rnb. Egy igazi műfaji kavalkád jellemzi a csapatot. Repertoárjukban, ami túlnyomó részt saját szerzeményekből áll, helyet kaptak a legkiválóbb blues – jazz és soul zenék igényes feldolgozásai is.

Lemezeik: Happy Pills (2016), Healing Hands (2017).

Lemezbemutató koncert: 2018 február 23. Tesla Budapest

Gébert Attila

Gébert Attila

Zeneszerző, jazz-zongoraművész, magántanár

10 éves korában kezdte zenei tanulmányait a szekszárdi Liszt Ferenc zeneiskolában klasszikus zongora szakon.
Érettségi után az MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdió jazz-zongora szakán tanult, főtárgy tanárai Fogarasi János és Esze Jenő, zenekari gyakorlat tanárai Tóth János Rudolf és Babos Gyula voltak.
A tanítás legalább olyan fontos, és meghatározó az életében, mint a zenélés.
2006-2011-ig session zenészként közreműködött számos produkcióban. Együtt zenélt többek között olyan elismert zenészekkel is, mint pédául Török Ádám, Felkai Miklós, Kalmusz József, Fekete Jenő, Mezőfi István "Fifi" és még sorolhatnánk.
2011-ben sok éves együttzenélés után megalapította Ulbert Ferenc gitárossal a Gébert-Ulbert Project zenekart.
2015-ben megjelent duó albuma Ferenczy András énekessel.
2016-ban és 2017-ben két nagylemeze is megjelent az Amerikai Egyesült Államokban, ahol a legelismertebb jazz szervezet a smoothjazz.com adta ki az anyagot.

Díjak:

Hollywood Songwriting Contest (2015): Official Finalist.

Zongora tanárai:

Varga Józsefné
Borza Márton
Lozsányi Tamás
Balásy Szabolcs
Sánta Albert
Esze Jenő
Fogarasi János

Ulbert Ferenc

Ulbert Ferenc

Zenész, zeneszerző, gitárművész

Zenei pályája a blues-jazz műfaj mentén indult el és az alapok a mai napig meghatározzák a fő irányvonalat. Tanára, Ruff Ferenc mindig a szabad zenélésre biztatta, amellyel sikeres koncerteket tudhat maga mögött olyan számára különös fontossággal bíró példaképekkel, mint Fekete Jenő vagy Szabó Tamás.
Időközben más műfajokban is kipróbálta magát, munkásságát számos tv - rádió felvétel és hanganyag hordozza, hazai és külföldi előadókkal egyaránt közreműködve.
Első és második nagylemeze, is az Amerikai Egyesült Államokban jelent meg, ahol a legelismertebb jazz szervezet a smoothjazz.com adt ki az anyagot. A lemezen szerepelő dalok közül több, saját szerzeménye is díjat hozott szintén tengerentúlról:

Díjak:

The 32nd Mid-Atlantic Song Contest (2016): honorable mention
award.
Hollywood Songwriting Contest (2015): Official Finalist.
ASA American Songriting Contest (2016): Official Finalist.

Takács Bálint

Takács Bálint

Zenész, tanár, zeneszerző

A dobolással 12 éves kora óta foglalkozik. Magántanárai Karol Danis és Lau János
voltak. Középiskolai tanulmányait a pozsonyi konzervatóriumban folytatta, ahol
klasszikus ütős szakon érettségizett. A Kőbányai Zenei Stúdióban Sramkó Jánostól, Fekete-Kovács Kornéltól Cseke Gábortól, Esze Jenőtől, és Tóth János Rudolftól tanult.
A párkányi Liszt Ferenc Alapfokú Zeneiskola dobtanáraként dolgozott, hazai és
külföldi versenyek döntőse volt, bejárta szinte az egész világot hajós zenészeként, és
megfordult számos formációban.

Díjak:

1. 1. Szlovákiai ütősök versenye 2003 - 2. Helyezés, Talentométer (A38 hajó) – legjobb jazz zenekar – 1. Helyezés 2011, Magyar Jazz Szövetség – Jazz kombó verseny – döntős 2013, Magyar Jazz Szövetség – Jazz kombó verseny – 3. helyezés (saját
szerzemény) 2015, XX. Peronmusic országos tehetségkutató – GUP 1. Helyezés 2015

Lemezek:

Jóvilágvan – Hanne 2011, Jóvilágvan – šTÚROVSZKAYA 2013, GUP - Happy Pills 2016
GUP – Healing Hands 2017, Jóvilágvan – Jóvilágvan 2017, szinnyaidóri – Csak lélegezz! 2018

Eged Márton

Eged Márton

Basszusgitár

Zenei pályafutását általános iskolai zene tagozatos osztályában kezdte, hegedűn és furulyán tanult. 12 éves korában váltott gitárra és basszusgitárra. 1996.ban kezdett megindulni aktív zenekari karierrje. A Kőbányai Zeni Stúdió és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem elvégzése mellet egyre gyakrabban került bele a hazai zenei élet világába. A legnevesebb zenei fesztiválokon és klubokban koncertezett már több állandó és alkalmi formációval, jelenleg is tagja különböző változatos műfajt játszó zenekaroknak. Főbb stílusai a jazz, fusion, funk, pop, rock, világzene. Meghívott vendégszereplőként és session zenészként is aktívan
tevékenykedik koncerteken, színházi produkciókban és lemezeken. Jelenleg két művészeti zeneiskola tanára.

Szász Ágnes

Szász Ágnes

Énekes, zeneszerző

Jelenleg Budapesten tanul jazz ének szakon, az ETŰD Zeneiskola olyan kiváló tanáraitól, mint Winand Gábor, Ávéd János, Nagy János. Erdélyből, Négyfaluból indult pályafutása során olyan nagyszerű zenészektől tanult, mint Monica Ciocalau, Luiza Zan. A Sepsiszentgyörgyi jazztáborban tanító tanárok javaslatára fordult teljes mértékben a zenei pálya felé, éneklési stilusát a pop, jazz, blues, soul és rnb elemek fűszerezik, illetve épp ahogy az adott pillanatban érzi.

Díjak:

Erdély legjobb 12 hangja (2012)
Brassói könnyűzenei énekverseny I. Helyezett
Marosvásárhelyi Nemzetközi Ifjúsági Dszesszfesztivál különdíj (2017)

Zenekari közreműködései:

Jazz AllStars Projekt - Sárik Péter Trió
Révész Richárd Latin Trió
Craig Hall
GUP

Ferenczy András

Ferenczy András

Énekes, tanár, zeneszerző

Énekes, tanár, zeneszerző
A Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatóriumban tanult Jazz ének szakon, tanára Garay Attila volt. 1981 és 1983 között Berki Tamás triójában énekes-gitárosként tevékenykedett, majd 1987-ben Zorán mellet vokálozott. Ezt követően 1990-ig szólóénekesként lépett fel különböző revüműsorokban (Astoria, Savoy, Hotel Europa).
1990 után Janicsák István mellett, majd a Postás Zeneiskolában dolgozott, illetve a Bakter Brothers énekeseként turnézott. 2000-től Koltai Gábor Megfeszített című rockoperájában Deák Bill Gyula, Varga Miklós, és Nagy Feróval énekelt egy színpadon.
Elsősorban könnyűzenével foglalkozik, de sok már műfajban is kipróbálta magát.
Kedvencei a jazz, blues, revu - broadway, musical, pop-rock, funky, soul, latin-amerikai muzsikák.

Zenekari közreműködései:

Kapuzárás előtti pánik
Soundforce
Short Break
GUP